Månadens Smyckesdesigner!!
Varje månad låter Jiska Design en smyckesdesigner synas helt kostnadsfritt i butiken!
Designern har själv skrivit artikeln om sig själv då vi önskat att det ska bli så personligt skriven som möjligt! Vill DU också synas här? Maila ditt intesse till: jiska@jiskadesign.se


Maj 2012 Presenterar vi....

 Norder Design - Helena Norder

 Jag heter Helena, är 47 år och bor sedan snart 6 år tillbaka i de djupa Värmlandsskogarna med våra hästar, hundar och katter. Har tidigare jobbat med ekonomi, studerat matte, fysik och informatik (bla. programmering och webbdesign) på univeritetet samt varit personlig assistent i många år till ett av barnen. Det sistnämnda i kombination med den intensiva kontakten med natur och djur satte igång kreativiteten hos mig och jag började skapa i olika naturmaterial. Detta ledde i sin tur in på smyckestillverkning som jag hållit på med sedan 2007.

I början jobbade jag väldigt mycket i svart järntråd och gör fortfarande till och från även om jag numera använder mig av det mesta av smyckesmaterial som finns tillgängligt. Halsband, armband och örhängen gör jag i alla upptänkliga varianter, favoritmaterial och färger går i vågor och hänger ofta samman med årstiderna och sinnesstämning. Järntråden har nog satt sina spår… för svart metall är jag väldigt svag för! Har jobbat litegrann med sterling silver… ungefär på samma sätt som med annat material, dock med skillnaden att silver ju är ganska dyrt.

Mina smycken blir i de allra flesta fall unika då det känns roligare om det bara finns ett exemplar av varje. Jag gör gärna smycken på beställning så att det blir precis som beställaren önskar… det är lite extra utmanande att försöka få till ett sånt smycke men desto mer tillfredsställande när man lyckas göra någon nöjd!! Mina smycken finns på webbsidan www.norderdesign.se och en hel del finns även på min Facebooksida, www.facebook.com/norderdesign.

Har varit på många marknader genom åren med skiftande resultat och jag har även en del av mina smycken i några butiker… förhoppningsvis kan jag komma ut i ännu fler. Jag hoppas naturligtvis att mina alster ska ge mig lite bättre inkomst men så länge får jag förlita mig på mina redovisningsuppdrag…

Välkommen att botanisera bland mina smycken… :)

www.norderdesign.se

www.facebook.com/norderdesign

Norder Design
Helena Norder
 
Smyckesset bestående av länkat halsband, armband och örhängen i lime, orange och svart av snäckskalspärlor, glaspärlor och metall. Trasselhjärtat är gjort av svartglödgad järntråd. Det hänger även en liten ängel på halsbandet.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt